Aankoopprijs van woonkavel in Oosterwold hoger

De gemeente Almere heeft de nieuwe grondprijzen in Oosterwold voor het jaar 2024 vastgesteld. Jaarlijks taxeert de gemeente opnieuw de marktwaarde van de verschillende kaveltypes en functies. De grootste verandering ten opzichte van de vorige ronde taxaties is dat de aankoopprijs van een woonkavel in Oosterwold hoger wordt.

Woonkavels duurder

Na analyse van de opbrengsten van daadwerkelijke woningverkopen, blijkt dat de prijzen voor bestaande woningen hoger liggen dan voorheen werd aangenomen. Dat effect is van belang bij het bepalen van de prijs voor standaardkavels wonen en landbouwkavels met een woning. Daarnaast zijn de kosten die een initiatiefnemer zelf maakt om de kavel bouw- en woonrijp te maken, nu gebaseerd op werkelijke voorbeelden in het gebied zelf. Tot slot zijn nu de kosten voor het gemeentelijk riool opgenomen in de marktwaarde.

Prijzen

De grondprijzen in Oosterwold zijn nog steeds een stuk lager dan in andere wijken in Almere, zoals Nobelhorst en Vogelhorst. Dat is logisch, want in Oosterwold moeten bewoners zelf meer doen bij het inrichten van de omgeving.

Foto: Park Oostewold (Archieffoto Omroep Almere)

Geschreven door