ASC Waterwijk dames versterken koppositie

Afgelopen zaterdag middag stonden AMVJ VR-1 en Waterwijk VR-1 tegenover elkaar klaar voor een enerverende strijd. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien de opstelling van AMVJ een defensieve benadering suggereerde, terwijl koploper Waterwijk vastbesloten was om hun dominantie op het veld te tonen.

Afstandschoten

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Waterwijk naar openingen in de verdediging van AMVJ, met afstandsschoten die de doellijn probeerden te doorbreken, maar zonder succes. Na vele kansen slaagde Reyna Winklaar er echter in om in de 22e minuut de stilte te doorbreken met een geplaats schot, waarmee ze Waterwijk op voorsprong zette. Waterwijk bleef vastberaden zoeken naar een antwoord en na enkele aanvallen was het Britt Kater die in de 31e minuut met een perfect uitgevoerde vrije trap de gelijkmaker op het scorebord zette. Met een 0-2 voorsprong gingen beide teams de rust in, waarbij de dames van Waterwijk werden aangemoedigd door de trainers  om het tempo op te voeren en de defensie van AMVJ uit elkaar te spelen.

Veel energie

De tweede helft zag een hernieuwde energie van Waterwijk, wat resulteerde in snellere combinaties en meer dominantie op het veld. Al snel na de aftrap wist Britt Kater opnieuw het net te vinden met een prachtige vrije trap vanaf 25 meter, waarmee ze haar team een comfortabele voorsprong gaf. Met snelle aanvallen en nauwkeurige passes wist Waterwijk vervolgens nog twee doelpunten te scoren, met Joy Ugwa in de 51e minuut en Lisa Smit in de 55e minuut, waardoor de eindstand op 0-5 werd gezet. De trainers waren verheugd over de werklust en vastberadenheid van hun team en kijken vol verwachting uit naar de komende wedstrijden.

Geschreven door