Waterwijk dames pakt in slotfase toch nog een punt (3-3)

Het damesteam van ASC Waterwijk heeft tegen Roda ‘23 niet de volle winst binnen kunnen halen. In een doelpuntrijk duel was het na ruim 90 minuten 3-3 en mocht Waterwijk uiteindelijk niet mopperen 

Mooi schot

Waterwijk speelde tegen de nummer twee op de ranglijst, Roda’23. Ondanks een slordige start van Waterwijk, waarbij Roda’23 profiteerde in de 8e minuut en de 1-0 op het scorebord zette, herstelde Saskia Vermeulen met een schitterend schot in de 19e minuut de (1-1). Veel slordigheden bij Waterwijk resulteerden opnieuw in een tegengoal en had de thuisclub weer een voorsprong: 2-1. Tot de rust veranderde er niets meer in de stand.

Wisselingen

In de rust werden er bij Waterwijk wat posities omgezet en begon het beter te draaien maar Roda profiteerde van een fout bij Waterwijk achterin en scoorde in minuut 49 de 3-1. Waterwijk toonde hierna veel veerkracht en creëerde enkele uitstekende kansen, en was het Saskia Vermeulen die in de 61e minuut de stand terugbracht naar 3-2.
De vechtlust van Waterwijk groeide, resulterend in kansen, maar het ontbrak steeds aan dat laatste zetje. In de 84e minuut slaagde Reyna Winklaar er echter wel in om na enkele prachtige combinaties de gelijkmaker te scoren (3-3). In de 90e minuut brak Waterwijk nogmaals door, de keepster van Roda was gepasseerd, wat leidde tot uitzinnige vreugde op de bank. Helaas, tot grote verbazing en teleurstelling, werd het doelpunt na overleg tussen scheidsrechter en grensrechter alsnog afgekeurd.

Uiteindelijk waren de trainers van Waterwijk toch wel tevreden, mede gezien de grote inzet en de veerkracht die de ploeg deze middag  liet zien.

Komende wedstrijd is a.s. woensdagavond, dan speelt Waterwijk bij AMVJ en dit duel begint om 20:00 uur.

Geschreven door