Doe mee aan de Landelijke Opschoondag 23 maart

Op zaterdag 23 maart is Opschoondag. Duizenden mensen in Nederland gaan op straat, in parken en langs het water de strijd aan tegen zwerfafval. Ook in Almere zetten de inwoners en de gemeente zich in voor een schone en duurzame stad. Doe je ook mee?  

Programma
In een aantal wijken plaatst de gemeente van 11.00 tot 15.00 uur in samenwerking met bewoners kramen waar  materialen geleend kunnen worden om zwerfafval op te ruimen. Deze kramen staan op plekken, die wel een opruimbeurt kunnen gebruiken. 

Foodtrucks en springkussens
Klaar met opruimen? Lever dan de zak met zwerfafval en de geleende materialen in bij de kraam. Om deelnemers te bedanken, krijgen zij een bon om iets lekkers te halen bij de foodtrucks die bij de kramen staan. Aan de jongste zwerfafval-verzamelaars is ook gedacht. Bij alle kramen staat een springkussen waar kinderen na afloop nog even hun energie kwijt kunnen.

Locaties schoonkramen

Stad, Noorderplassen-West Parkeerterrein bij de Kapitein aan de Boelijn
Stad, MuziekwijkMuzepark, in het midden van het park
HavenSpeeltuin Speelhaven, Schoolstraat 259
Tussen de VaartenPlein voor dansschool Yvette, Johan Jongkindstraat
PoortPlein kruising Nederlandstraat en Europalaan

Opschoon-ommetje
Liever in de eigen buurt zwerfafval opruimen? Dat kan natuurlijk ook! Tot 15 maart kunnen opruimmaterialen aangevraagd worden die thuis worden bezorgd via: almere.nl/schoon.

Foto: (Archieffoto Omroep Almere)

Geschreven door