Erfgoedcafé: Ontdek de wereld van graffiti en street art in Almere

Op donderdag 29 februari nodigt de gemeente je uit voor een boeiende lezing in Casa Casla, waar modeontwerper en (graffiti)kunstenaar Kasper Jongejan ons meeneemt in de fascinerende wereld van de graffitikunst en street art in Almere.

Jongejan zal zijn verhaal beginnen met een korte reis door de geschiedenis van graffiti in de wereld, met de nadruk op het ontstaan ervan in New York en hoe deze kunstvorm zich wereldwijd heeft ontwikkeld. Vervolgens neemt hij jullie mee naar de straten van Almere en de ontwikkelingen die daar hebben plaatsgevonden. Dit alles wordt ondersteund door zijn boek “De Muur en Andere Spots. Graffiti in Almere”, dat hij in samenwerking met Museum de Paviljoens in 2008 heeft uitgebracht.

Jongejan zal ook ingaan op het begrip ‘street art’. Hij wil de bezoekers een helder beeld geven van wat street art nu eigenlijk inhoudt. Dit doet hij aan de hand van zowel nationale als internationale voorbeelden, en door te spreken over de specifieke ontwikkelingen van street art in Almere.

Over Kasper Jongejan

Kasper Jongejan (geboren in 1982) is een expert op het gebied van stedelijke kunst, mode en cultuur. Zijn modeontwerpen worden regelmatig tentoongesteld, zijn graffitiwerk is vereeuwigd in diverse boeken en op straten wereldwijd.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 29 februari 2024
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Casa Casla, Weerwaterplein 3
Toegang: Gratis, maar meld je wel aan via erfgoed@almere.nl

Meer informatie over het erfgoedcafé.

Geschreven door