Lezing Street Art en Graffiti in Almere door Kasper Jongejan in Boekwinkel Korsakov

Kasper Jongejan komt  zaterdag 13 januari van 16:00 uur tot 18:30 uur in Boekwinkel Korsakov vertellen over de geschiedenis van street art in Almere.

Hij bespreekt de algemene geschiedenis van graffiti en street art en hoe dit zich heeft ontwikkeld in Almere.  Kasper wil de bezoekers een duidelijker beeld meegeven over wat street art is, want het is en blijft een overkoepelende term die te pas en te onpas gebruikt wordt.

Kasper Jongejan is gespecialiseerd in urban arts, -mode en -cultuur. Zijn modeontwerpen worden geregeld geëxposeerd en zijn graffiti werk is vereeuwigd in diverse boeken en op diverse straten. Naast zijn autonome werk als ontwerper/beeldend kunstenaar werkt Kasper ook in het cultuurveld als tentoonstellingsmaker, conceptontwikkelaar, programmamaker, adviseur en zakelijk leider.

In 2008 publiceerde Kasper een boek over de Almeerse graffiticultuur i.s.m. Museum De Paviljoens.

De toegang is gratis, aanmelden verplicht.

Boekwinkel Korsakov: Tweedehands boeken over kunst, design, fotografie en architectuur

Een huiskamerwinkel in Almere Stad Muziekwijk, 25 vierkante meter helemaal ingericht met tweedehands boeken. Elke maand organiseert Boekwinkel Korsakov een event met een kunstenaar, performer of muzikant. De setting is intiem, het aantal gasten beperkt. Elke keer verrassend en uitdagend.

Geschreven door