Forse nederlaag voor FC Almere tegen koploper Legmeervogels

In de 3e klasse B heeft FC Almere zich zaterdag een slechte dienst bewezen,de ploeg van Sandor Augustijn kwam deze middag op alle fronten te kort en moest dat bekopen met een gevoelige 7-0 nederlaag. De achterstand op de koploper is nu opgelopen naar negen punten.

Verwachtingen

In Uithoorn had FC Almere best wel hoge verwachtingen, mede gezien de heenwedstrijd die toen met 4-3 werd gewonnen,maar dat was wel wat te veel van het goede deze middag. Na de mooie bekerwinst twee weken geleden tegen Purmersteijn was het vertrouwen groot, maar dat liep deze middag heel anders. Trainer Sandor Augustijn zag dat de eerste 20 minuten zijn ploeg gelijkwaardig was, maar daarna ging het helemaal fout. Uit een onterechte gegeven hoekschop kwam de thuisploeg op 1-0. Hierna kwamen de Almeerders niet meer in de wedstrijd en maakte Legmeervogels met een afstandsschot voor de rust ook nog de 2-0.

Totale offday

Na de rust kwam Sylvan Speelman in de wedstrijd voor Rogier Arduin. Binnen 6 minuten ging Legmeervogels los en zette FC Almere op een 5-0 achterstand en lukte er niets meer bij de Almeerders. Dat de thuisclub de stand naar 7-0 opvoerde was dan ook niet zo verwonderlijk. FC Almere kon hier helemaal niets meer tegenover stellen en blameerde zichzelf met deze grote nederlaag. Trainer Augustijn was erg teleurgesteld en zag dat zijn ploeg deze middag te maken had met een totale offday.

Augustijn: “Dat deze uitslag pijn doet lijkt me duidelijk maar deze groep heeft bewezen dat we aardig voetbal kunnen spelen en zullen we er alles aan doen om de komende wedstrijd tegen TOB dit te laten zien” aldus een teleurgestelde trainer.