Recyclingperron Buiten nu ook voor herbruikbare spullen

De gemeente introduceert een nieuwe service bij het recyclingperron in Almere Buiten. Vanaf 19 februari kunnen hier ook herbruikbare spullen worden ingeleverd.  

Op de recyclingperrons worden regelmatig spullen gebracht die nog goed te gebruiken zijn door anderen. Denk aan serviezen, vazen, meubels en speelgoedartikelen: spullen die ook naar kringloopwinkels of goede doelen kunnen. Daarom gaat de gemeente Almere op het recyclingperron in Almere Buiten herbruikbare spullen apart inzamelen. Het gaat om een proef in samenwerking met De Kringloper, Rataplan, Voedselloket Almere en Dierenasiel Almere.

Nieuwe ingang

De ingang van het recyclingperron aan de Vlotbrugweg wordt aangepast. De nieuwe ingang komt dertig meter verderop te liggen, en is te herkennen aan een tent die boven de ingang gespannen is. Hier splitst de weg zich in drieën. Aan de ene kant kunnen kleine spullen worden afgegeven, zoals speelgoed, boeken en kleding. De andere kant is voor grote spullen zoals kasten, banken en wasmachines. Via het middenvak is het bestaande recyclingperron te bereiken. In de tent zijn medewerkers van Stadsreiniging en van de samenwerkende partners aanwezig om mee te denken over welke spullen herbruikbaar zijn en welke niet. Wie daarna nog spullen over heeft, of niets wil afgeven voor hergebruik, kan doorrijden naar het bestaande recyclingperron. Daar kunnen materialen als hout, metaal en snoeiafval zoals gebruikelijk in de juiste containers worden ingeleverd.

(Archieffoto van een Almeers recyclingperron)

Geschreven door