Speciaal project helpt migrantenvrouwen aan baan

Een proef van twee jaar om migrantenvrouwen in Almere aan een baan te helpen heeft werk opgeleverd voor 44 van de 59 deelnemers. De vrouwen zaten thuis en kregen een uitkering.

Het gaat om vrouwen met een niet-westerse achtergrond die geen werk deden, maar wel arbeidspotentieel hadden, zegt klantmanager Nadia Reingoud in Binnenlands Bestuur. “De situatie van deze vrouwen is zeer divers, maar er zitten veel vrouwen bij die nog wel een paar stapjes kunnen zetten op de participatieladder.”

Veel van de betreffende vrouwen hebben een taalachterstand, waardoor ze dachten minder kans op werk te hebben. De deelnemers aan de proef komen twee keer per week bij de gemeente om trainingen te volgen en bedrijfsbezoeken af te leggen.

Uitzendorganisatie Randstad speelt een rol in de bemiddeling naar een baan. Enkele vrouwen uit de groep zijn een eigen bedrijf begonnen, elf andere vonden een baan en weer andere volgen een stage. Ook zijn er deelnemers die een opleiding volgen of vrijwilligerswerk doen.

Vijftien vrouwen zijn uitgevallen tijdens het traject, door ziekte of problemen. Randstad wil het project nu ook in andere steden uitvoeren.

Geschreven door