Veel wateroverlast winkelcentrum Stad

Grote waterplassen in de parkeergarages en roltrappen die niet werken in Almere Centrum. Dit is het gevolg van lekkages. Het is helaas niet eenvoudig om dit te onderzoeken door de verschillende lagen op elkaar met onder parkeren, boven winkels en daarboven woningen.

In 2006 is het nieuwe stadsdeel opgeleverd. Een megaproject met verschillende aannemers die tegelijk aan het werk waren. Een knap staaltje werk, maar bij een ontwerp van zo’n grote omvang en korte bouwtijd, zijn lekkages helaas niet uit te sluiten. Vergelijkbaar als bij het bouwen van een huis. Ook dan loop je tegen onverwachte zaken aan.

En het regent steeds vaker en heviger dan vroeger. Hierdoor ontstaan ook lekkages. Wist je dat bij regen de auto’s ook elke keer zo’n 5 tot 10 liter water meenemen in de garages?

Achter de schermen werkt de gemeente hard samen met de vastgoedeigenaar aan de oplossingen.

Geschreven door