Wie of wat verdient de Walk of Fame Almere tegel 2023?

De Walk of Fame Almere wordt uitgebreid met tegel nummer 50. De tegelroute in Almere Centrum vertelt het unieke verhaal over Almere. Personen, organisaties of onderwerpen met een speciale betekenis voor de stad in het jaar 2023 komen in aanmerking voor de nieuwe tegel.

Stichting Wensjes heeft de tegel van het jaar 2022 gewonnen. Met vele vrijwilligers helpen zij huishoudens in nood. Deze hulp was in 2022 helaas hard nodig vanwege de stijgende prijzen en energiecrisis. Sinds 2022 is de stichting ook het enige officiële uitgiftepunt voor menstruatieproducten in Almere. Daarnaast zijn zij uitgeroepen tot Winnaar Stagebedrijf van het jaar 2022, categorie non-profit.

IJscoman

In juli 2023 is er een petitie aangeboden aan de gemeenteraad voor een tegel voor de overleden ijscoman Carlo Guida. Deze petitie wordt als inzending voor de tegel van 2023 meegenomen.

Een onafhankelijke jury stelt uit alle inzendingen een top 3 samen. De jury bestaat uit de kinderburgemeester en vertegenwoordigers van de ledenraad Rabobank, vrijwilligers, bewoners en ondernemers. Almeerders kunnen stemmen op de top 3 en bepalen zo de winnaar. De tegelonthulling is elk jaar in september.

De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel.

Geef voor 1 april 2024 je suggestie(s) door voor de tegel 2023 via: www.walkoffamealmere.nl

(Foto: aangeleverd)

Geschreven door