1,3 miljoen euro rijkssubsidie naar De Nieuwe Bibliotheek Almere

Met de toekenning van 1,3 miljoen euro subsidie van het Rijk kan de nieuwe bibliotheek investeren in nieuwe vestigingen, ruimere openingstijden en meer activiteiten. Het gaat om een tijdelijke regeling die speciaal bedoeld is voor bibliotheken.

De subsidie wordt ingezet voor het realiseren van twee nieuwe vestigingen. Een vestiging in de Montessori Campus in Nobelhorst en een pop-up vestiging die (nog) niet gebonden is aan een vaste locatie maar door de stad kan bewegen. De locatie in Nobelhorst wordt een combinatie van een schoolbibliotheek en een vestiging voor de wijk. Deze locatie opent deze zomer. Voor de pop-upbibliotheek wordt een locatie gezocht.

Naast de nieuwe vestigingen gebruikt de bibliotheek het geld voor de bestaande vestigingen in Almere Poort en in Almere Buiten. Daar gaat het om het verruimen van de openingstijden met in ieder geval tien uur per week  en het uitbreiden van de activiteiten.

Geschreven door