Almere krijgt grijperhubs voor algemeen gebruik

In navolging van de stad Utrecht krijgt Almere op vijf plaatsen in de stad een grijperhub. Daarmee kunnen Almeerders op eigen gelegenheid meewerken aan het schoon houden van hun omgeving.

De hub bestaat uit een houder met afvalgrijpers en vuilniszakken. Het college van B en W wil een proef nemen en die na een jaar evalueren. De hub lijkt op het ‘supportertje’ dat sinds een paar jaar op verschillende plaatsen in Stedenwijk-Zuid beschikbaar is. Daar is het een initiatief van bewoners die zwerfvuil willen tegengaan.

In Utrecht is het gebruik van de grijperhubs een groot succes. Daar staan er inmiddels 25. Vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan, waarin gevraagd werd de hubs ook in Almere in te zetten omdat zwerfvuil een groot probleem genoemd werd.

De hubs worden geplaatst op goed zichtbare plekken. Gekozen is voor de ingang van speeltuin De Speelhaven in Haven, het Muzenpark in Stad, het Cascadepark in Poort, Polderpark in Buiten en bij basisschool De Optimist in Stad.

Geschreven door