ASC Waterwijk verliest cruciaal duel tegen HBOK

Het belangrijke treffen tussen Waterwijk en HBOK is een nipte overwinning geworden voor de ploeg uit Zunderdorp. HBOK blijft door de winst op Waterwijk volop meedoen voor de titel in 2A. Met vijf punten achterstand en nog een wedstrijd tegoed, Waterwijk raakt wat achterop maar is nog zeker niet kansloos.

Strafschop

De eerste helft was er een overwicht voor de gasten maar kansen waren er nauwelijks kansen voor de Zunderdorpers. Wel kreeg men een strafschop, maar doelman Gijs Roelofsen stopte de elfmetertrap. Wel nam HBOK voor de rust de leiding uit een vrije trap van zo’n 30 meter. 0-1. WAterwijk probeerde de stand wel gelijk te trekken maar slaagde vooralsnog niet in en ging de rust in met een 0-1 voorsprong voor HBOK.

Beloond

Na de rust een beter voetballend Waterwijk en dat werd in de 55e minuut dan ook beloond door een treffer van Lindo Pourchez, en hier ging een mooie combinatie aan vooraf :1-1. Het duurde niet heel lang voordat HBOK het antwoord hierop klaar had, en weer was een schot van afstand doeltreffend: 1:2. Waterwijk ging nu aanvallender spelen en er kwamen ook kansen en werd er ook gescoord maar de assistent scheidsrechter had buitenspel gezien en werd de goal geannuleerd. Waterwijk bleef druk uitoefenen maar de gelijkmaker kwam er niet meer en leed men een zure nederlaag.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij EVC in Edam.