FC Almere overklast FC Weesp met ruime cijfers (0-6)

In de 3e klasse B heeft FC Almere weer een klinkende overwinning behaald. De ploeg van Sandor Augustijn had de heenwedstrijd ook al met 4-1 gewonnen dus vooraf leek dit geen moeilijke wedstrijd te worden. Uiteindelijk scoorden de Almeerders zes keer en drukte hiermee FC Weesp nog vaster op de onderste plek.

Hoog tempo

Vanaf het begin ging FC Almere in hoog tempo van start en waren er al direct diverse mogelijkheden die eerst nog niet werden benut. In minuut 4 was het echter wel raak, Sylvan Speelman kwam op rechts vrij en krulde de bal hoog over de niet goed opgestelde Weesp doelman heen en was de 0-1 een feit. Een paar tellen later weer een kans, maar de doelman van de thuisclub was nu wel attent. FC Weesp wilde wel maar er deden maar weinig mogelijkheden voor om het Almere-doelman Stan Grosmann moeilijk te maken. In minuut 10 werd het 0-2 nadat Speelman een voorzet los liet en Zoë Visser al koppend de 0-2 scoorde. Ondanks de kansen voor Almere werd er voor de rust niet meer gescoord.

Slordig spel

Even na de rust zowaar een kans voor de thuisclub, maar de schuiver ging naast het doel van Almere. Het verdere verloop van de tweede helft kenmerkte zich door van beide kanten slordig spel maar de meeste kansen waren voor FC Almere dat de voorsprong dan ook logischerwijs ook uitbouwde.  Eerst was het Rogier Arduin die goed doorging en met een hard schot de 0-3 scoorde. Nu wisselde Augustijn wat spelers en was het invaller Foad Bahlwan die twee keer trefzeker was en de 0-4 en 0-5 op het scorebord zette. Hier bleef het niet bij en was het in de slotfase Sylvan Speelman die de 0-6 nog inschoot. Al met al een verdiende winst al had de uitslag zeker nog hoger uit kunnen vallen.

Komende Dinsdagavond (20:00 uur) speelt FC Almere op eigen complex voor de districtsbeker tegen 1e klasser sv Hillegom.

Zaterdag staat om 14:00 uur dan de competitiewedstrijd op sportpark de Marken tegen Buitenveldert weer op het programma.

foto: Almere-speler Rogier Arduin gaat langs zijn directe tegenstander.

Geschreven door