Waterwijk vrouwen laat naar winst en blijft koploper

De vrouwen van Waterwijk hebben in een spannende inhaalwedstrijd Dinsdagavond een nipte overwinning geboekt op ‘s Graveland. Makkelijk ging het niet, maar als koploper wil iedereen van je winnen. Laat in de wedstrijd viel de beslissing.

Fraaie treffer

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor koploper Waterwijk. De gasten uit s’Graveland betraden het veld met vastberadenheid en scherpte. Waterwijk zette de tegenstander direct onder druk en kreeg ook kansen: Met een strategie gericht op snel druk zetten en de snelle buitenspelers in stelling brengen, werden de gasten direct op de proef gesteld. Waterwijk voelde de druk, maar de solide verdediging hield stand terwijl op het middenveld hevige duels werden uitgevochten. Ondanks de weerstand was het toch Waterwijk die als eerste toesloeg. Een prachtige goal van Saskia Vermeulen brak de impasse in de 34e minuut, waardoor de doelvrouw van s’Graveland geklopt werd: 0-1. De vreugde aan Waterwijk kant was van korte duur, want amper vijf minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen vanwege een handsbal. De 1-1 werd onberispelijk ingeschoten, wat tevens ook de ruststand betekende.

Dominant Waterwijk

In de 2e helft vanaf het fluitsignaal domineerde Waterwijk, dwong s’Graveland terug en zette flink wat  druk. Ondanks verwoede pogingen van Waterwijk slaagde s’Graveland erin om een doelpunt te voorkomen.  In de 92e minuut kwam de langverwachte verlossing. Een korte corner naar scherpschutter  Saskia Vermeulen die met een prachtig afstandsschot de bal achter de keeper krulde, waarmee de winst voor Waterwijk werd veiliggesteld. Een golf van vreugde overspoelde het team en hun supporters na deze zwaarbevochten 1-2 overwinning.

Komende zaterdag komt Roda ‘23 naar Almere en dat duel begint om 14:30 uur.