Alex Pastoor werkt komend seizoen mogelijk bij een andere club  

“Het is jammer, maar het is ook heel mooi geweest.” Maandagmiddag werd bekend dat Pastoor komende zomer na een dienstverband van tweeënhalf seizoen zal vertrekken bij de club waarmee hij op 11 juni 2023 naar de eredivisie promoveerde.

De clubleiding van Almere City sprak in een eerder stadium uit ook volgend seizoen graag door te willen met de huidige hoofdtrainer. Maar algemeen directeur Bes heeft het vertrek van Pastoor te accepteren: “Ik kan niet anders.” Tegelijkertijd hoort dit in algemene zin bij het leven, maar zeker ook in specifieke zin bij een topsportorganisatie. Je moet anticiperen op dit soort zaken, dat hoort nou eenmaal bij een voetbalclub.”

Toe aan iets anders
Volgens Bes heeft Pastoor bij de clubleiding aangegeven dat hij toe is aan iets anders. “Ik laat het aan hemzelf om uit te leggen wat dat dan is.” Het heeft in ieder geval niet ons gelegen! Hij heeft hier heerlijk gewerkt. “Zijn quote is ook altijd dat hij nog nooit zo lekker gewerkt heeft als hier.”

Eerst zal Pastoor nog alles uit de kast halen om nog meer punten met City te halen en kan hij afscheid nemen met het gevoel dat we hier alles aan hebben gedaan.

Geschreven door