Almere viert opening van Goede Rede als gemeentelijk monument

De feestelijke opening van Goede Rede als gemeentelijk monument wordt op zaterdag 6 april 2024 van 11.00 – 12.15 uur gevierd.

In het programma onder meer optredens van stadsbeiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma op het carillon, evenals een orgelconcert door de allereerste kerkorganist van Goede Rede, André Potter. Onder het toeziend oog van de echtgenote van de eerste pastor Irene Visser (weduwe van de eerste pastor, Dirk Visser, van de RK parochie die samen met dominee Euft Verbaas van de protestantse gemeente meedacht bij het ontwerp van het kerkcentrum).en in aanwezigheid van de wethouder, zullen twee kinderen uit de geloofsgemeenschap het monumentenbordje op Goede Rede onthullen. 

Programma

Bij aankomst beiaardconcert

In Goed Rede:
Welkom door Jan Denkers
Toelichting gebouw door Herman Schroten (Kunstambassadeur van de muurschildering in de Goede Rede)
Orgelspel door André Potter (eerste organist Goede Rede)
Toespraak wethouder Kees Ahles

Buiten:
Onthulling monumentenbordje
Beiaard en orgelconcert
Informele afsluiting met koffie en gebak.

Voor de jongere bezoekers worden er tijdens de bijeenkomst diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een speurtocht en kleurgelegenheid. Het evenement wordt afgesloten met een muziekuitvoering van het Almeers Blokfluit Kwartet en een slotoptreden van de stadsbeiaardiers, terwijl bezoekers kunnen genieten van koffie en gebak.

(Foto: Maarten Feenstra)

Geschreven door