Burgemeester Van der Loo sluit woning Odeonstraat in Stad na explosie

Op last van burgemeester Hein van der Loo is een woning aan de Odeonstraat in Almere gesloten voor de duur van zes weken. Aanleiding zijn twee incidenten met explosieven het afgelopen weekend.

In de nacht van 13 op 14 april vond een incident met een explosief plaats. Daarbij raakte niemand gewond, wel is er schade aan de woning. In de nacht van 12 op 13 april vond ook al een incident met een explosief plaats, waarbij geringe schade werd geconstateerd. De politie is daarop meteen een onderzoek gestart. De sluiting is erop gericht om de openbare orde en veiligheid in en rondom het pand te laten herstellen.

Burgemeester Hein van der Loo: Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. Door deze woning nu te sluiten, wordt de kans op een nieuw incident zo veel mogelijk verkleind.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de spoedsluiting. De veiligheidsmanager van de gemeente en de wijkagent staan ook met hen in contact. Vanwege recente zorgen over de leefbaarheid in de buurt, was in overleg met de woningbouwverenigingen het aantal surveillancerondes van handhavers en toezichthouders al verhoogd.

Geschreven door