College slaat stappen over voor City FC

Burgemeester en wethouders willen er alles aan doen dat Almere City FC op korte termijn uitbreiding van het stadion kan realiseren. Zelfs werkt het college mee aan het overslaan van gebruikelijke stappen in de procedure voor het stadiongebied.

City wil nog voor de start van het volgende voetbalseizoen 800 nieuwe zitplaatsen realiseren. Later in dat seizoen volgen nog eens 900 plaatsen. Het college wil het vergunningenproces versnellen. Daarbij wordt de participatie beperkt tot het informeren van de omgeving.

Volgens het college is in de planning geen tijd voor tegenslagen. Het succes van de club betekent veel voor de stad, stelt het college in een brief aan de gemeenteraad. “Voetbal brengt mensen samen en geeft mensen plezier. Een Betaald Voetbal Organisatie als Almere City FC draagt bij aan het verbinden van bedrijven en organisaties in de regio. Ze fungeert als platform voor zakelijke en maatschappelijke partners. Dit netwerk geeft de mogelijkheid om impact te maken op de stad Almere. Eredivisieclub Almere City FC is bovendien goede reclame voor de stad en het zet Almere op de kaart”, schrijven burgemeester en wethouders.

Geschreven door