Foutparkeerder in zandbak Ravelplantsoen

Een bewoner van het Ravelplantsoen in Muziekwijk heeft donderdag opzien gebaard door zijn auto niet weg te halen voor werkzaamheden in de straat. De man liet zijn blauwe Mitsubishi staan terwijl een aannemer rondom de bestrating verwijderde.

Muziekwijk wordt straat voor straat opnieuw bestraat en ingericht. De bewoner is het niet eens met de herinrichting. Hij liet zijn voertuig staan waar parkeerplaatsen wijken voor een groenstrook. ‘Auto staat ivm bezwaar tegen groen’ stond op papieren in de auto.

De wegwerkers konden aanvankelijk niet anders dan een klein stukje van de parkeerplaatsen te laten liggen. De bewoner zegt dat hij het niet eens is met de verplaatsing van de parkeerplaatsen van de huizenkant naar het plantsoen. Hij vindt de oversteek gevaarlijk voor zijn kleine kinderen.

Ook heeft hij problemen met de plek van een lantaarnpaal die vlak voor de slaapkamer van een kind brandt. In de nieuwe inrichting van het Ravelplantsoen verhuizen de auto’s naar de overzijde van de straat. Met zijn bezwaar is de bewoner te laat; hij woont er nauwelijks twee jaar en de besluiten waren toen al genomen.

Inmiddels koos hij eieren voor zijn geld en heeft hij zijn auto alsnog om de hoek geparkeerd toen een sleepdienst die dreigde weg te halen.

Geschreven door