GroenLinks: ‘VVD kiest populistische en harde toon’

De nieuwe leiding van de VVD in de gemeenteraad kiest voor een hardere toon en een populistische invalshoek. Fractievoorzitter Lesley van Hilten zou zaken op de spits drijven, met de huidige bestuurscrisis tot gevolg.

Dat stelt Jaap Steenkamer (foto), fractievoorzitter van GroenLinks in het ledenblad van PvdA-Almere. Steenkamer zegt zich erover verbaasd te hebben dat de grootste fractie in de coalitie de samenwerking opblaast op een moment dat Almere grote problemen kent.

“De VVD doet het voorkomen dat een verhoging van de lasten van 12,50 euro voor eigenaren van de duurste woningen een goede reden is om uit het college te stappen. Beeldvorming is voor de Almeerse VVD belangrijker dan verantwoordelijkheid nemen voor het besturen van de stad”, concludeert het GroenLinks-raadslid.

Hij vindt dat de noodzakelijke bezuinigingen van de gemeente die voor de VVD onacceptabel waren, niets nieuws zijn en wel meevallen. Volgend jaar moet 30 miljoen bezuinigd worden op een begroting van 1,2 miljard euro. Dat is iets minder dan 3 procent.

Steenkamer zegt dat de oude coalitie niet goed bleek in het maken van moeilijke keuzes. Het hele interview staat op almere.pvda.nl/roodschrift

Geschreven door