Koningin Máxima naar Oranje Huis in Poort

Koningin Maxima komt op woensdag 8 mei naar het Oranjehuis in Poort. Ze bezoekt de opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld omdat vijftig jaar geleden het eerste Blijf van mijn lijf huis werd geopend.

De koningin gaat in gesprek met diverse hulpverleners en medewerkers van de Blijf-Groep over de geschiedenis van vijftig jaar vrouwenopvang in Nederland en de hulpmethode in de Oranje Huizen. Aansluitend krijgt zij een rondleiding door het pand waar zij spreekt met diverse betrokkenen.

De hulp in het Oranje-Huis in Poort is gericht op openheid, zichtbaarheid en toekomst-gerichtheid.

Vrouwen komen bijvoorbeeld via de noodopvang of via crisis-behandeling binnen en werken via begeleid wonen toe naar een zelfstandig bestaan. Jaarlijks helpt Blijf-Groep ongeveer 25-honderd slachtoffers van huiselijk geweld, waarvan er ongeveer 500 in één van de niet-geheime Oranje Huizen worden opgevangen.  (archieffoto)

Geschreven door