Nieuwe studierichting Planologie bij hogeschool Windesheim

Goed nieuws voor toekomstige hbo-studenten. Hogeschool Windesheim in Almere breidt haar studieaanbod uit met een nieuwe richting: Planologie. Deze studierichting verdiept zich in het slim inrichten van de openbare ruimte: waarom functioneert het ene plein goed en het andere slecht? Waar bouw je woningen en waar laat je de natuur zijn gang gaan? En wat moet er anders op de huizenmarkt, zodat jongeren wèl een betaalbaar huis kunnen vinden? Er is een grote behoefte aan deskundigen om deze actuele uitdagingen aan te pakken. De studierichting gaat in september van start, als onderdeel van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling.

Studenten worden uitgerust met kennis en vaardigheden om een sleutelrol te vervullen in het vormgeven van de toekomstige ruimtelijke ordening van ons land. Ze leren belangen af te wegen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe ruimtelijke vraagstukken. Of het nu gaat om het slim inrichten van stedelijke gebieden, het omgaan met krimp in grensregio’s, of het bevorderen van duurzame ontwikkeling, deze studie voorziet in de benodigde expertise.

Opleidingscoördinator Pepijn Maas: “De nieuwe studierichting is ontwikkeld met de hoogste kwaliteitsnormen. Al jarenlang wordt onze opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling als topopleiding beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête (een grootschalig tevredenheidsonderzoek). De opleiding werkt ook nauw samen met het lectoraat Urban Innovation van de hogeschool. Hier wordt expertise ontwikkeld op het gebied van inclusieve en duurzame stadsontwikkeling. Studenten doen hier praktijkgericht onderzoek en werken samen met docenten, wijkprofessionals en bewoners aan oplossingen voor problemen uit de praktijk, die direct getoetst worden in fieldlabs.”

Kijk voor meer informatie op windesheim.nl/planologie.

Foto aangeleverd

Geschreven door