Onvolledige isolatie duikt op na schimmelklachten

Zes seniorenwoningen in Haven hebben alsnog een adequate isolatie gekregen, waardoor overlast van schimmel voorbij is. De woningen aan de Wilgengriend werden drie jaar geleden gerenoveerd.

Kort na het uitgevoerde werk bleek dat de wanden in de slaapkamer ernstige schimmel vertoonden. Bewoners klaagden over behang dat los kwam en vocht dat ook kleding, bed en vloer aantastte. Schoonmaken hielp niet.

De klachten kwamen van zes ouderenwoningen. Diverse klachten bij woningcorporatie Goede Stede leverden geen aanpak op. In december schakelde één van de gedupeerde huurders de Almeerse SP in. Die had eerder in de gemeenteraad een motie ingediend die de gemeente opriep met de verhuurders afspraken te maken over het bestrijden van vocht en schimmel.

Een inspectie door een team van de SP en de omroep bracht aan het licht dat bij het groot onderhoud niet alle muren geïsoleerd werden. Na bemiddeling van de SP en Omroep Almere kwam de corporatie alsnog in actie. De aanpak heeft ertoe geleid dat de klachten zijn verdwenen.

Foto aangeleverd.

Geschreven door