Raad stuurt omroepen niet naar onderhandelingstafel

De gemeenteraad voelt er niet voor de twee Almeerse omroepen die de uitzendlicentie voor radio en tv wilden hebben, te laten onderhandelen over gedeeld gebruik van de frequenties. Een motie van het CDA en Denk daarover kreeg onvoldoende steun.

De meeste partijen vinden dat geen taak voor de raad en zeggen dat de twee partijen dat ook goed zelf kunnen doen. Een meerderheid in de raad koos er donderdagavond voor SPFA als omroep aan het Commissariaat voor de Media voor te dragen.

Raadslid Sanderse van het CDA sprak zich uit voor het medegebruik van de radiofrequenties op FM, DAB+ en voor tv op het kabelnet door de verliezende partij. SPFA zou dan op een van de frequenties kosteloos uitzendingen van Omroep Almere kunnen doorgeven. Ook zou bekeken moeten worden of het tv-kanaal gedeeld kan worden.

De fracties van Denk, Bij1 en Almere Partij gaven hun stem aan een licentie voor Omroep Almere. Opvallend was dat Denk-raadslid Hassan Buyatui benadrukte samenwerking van de twee gegadigden belangrijk te vinden door voor Omroep Almere te stemmen en de SPFA te feliciteren.

Ton Theunis van de Almere Partij zei een kans te willen geven aan de “echte Almeerse omroep met vrijwilligers.”

Geschreven door