Rode schuur van Nobelhorst wordt gesloopt

Volgende maand sluit de bekende rode informatieschuur van Nobelhorst. Het gebouw heeft ruim tien jaar dienst gedaan voor het geven van informatie over verkoop van zelfbouwkavels en projectmatige huizen in de wijk.

Wie belangstelling had om in Nobelhorst te gaan wonen, ging vaak eerst naar de schuur. De projectontwikkelaar heeft het gebouw destijds neergezet op een tijdelijke locatie met een tijdelijke vergunning.

De vergunning is al eens verlengd, maar ook die termijn is verlopen en het gebouw raakt nu in verval.

De gemeente onderzoekt of er een nieuw informatiepunt kan komen waar bewoners van nu en van straks informatie kunnen vinden over de ontwikkeling van de woonwijk. Tijdelijk vindt aanspreekpunt Jolly onderdak in de schuur van buurtschap Zuid.

Nadat het gebouw gesloten is, wordt het op 10 juni gesloopt.

Geschreven door