Duurzaamste Lidl filiaal introduceert  gratis autobanden oppompservice voor klanten

Op de parkeerplaats van de Lidl winkel in Almere Oosterwold, dat geheel CO₂ en energie neutraal is, kunnen klanten vanaf nu gratis hun bandenspanning controleren en hun banden oppompen bij de ‘Slimme Bandenpomp’. Met goed opgepompte banden verminder je niet alleen je brandstofkosten, maar ook de CO₂-uitstoot en fijnstofdeeltjes. Een kleine handeling met positieve gevolgen voor het milieu.

De Groene Garage: “De Slimme Bandenpomp biedt automobilisten gemak bij het oppompen van autobanden. En belangrijker nog, zij werkt aantoonbaar nauwkeuriger dan de gangbare pomp. Hierdoor draagt de Slimme Bandenpomp bij aan meer klimaatwinst. Een klein klusje met positieve impact op het klimaat en de verkeersveiligheid!”

Hoe werkt de pomp?
De ‘Slimme Bandenpomp’ werkt op zonne-energie en is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Door het invoeren van je kenteken weet de pomp de ideale bandenspanning voor jouw auto. Het touchscreen helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilist zelf (vaker) de spanning controleert.

Meer informatie over de ‘Slimme Bandenpomp’: https://www.degroenegarage.org/de-slimme-bandenpomp.

Geschreven door