Forza Almere op koers voor kampioenschap

Forza Almere heeft in de 5e klasse C het bezoekende sv Nieuw Sloten met een nederlaag weer weggestuurd naar Amsterdam. De Almeerders staan nog steeds aan kop in deze klasse en komen steeds dichter bij het kampioenschap in deze afdeling. De resterende wedstrijden tegen Sporting Almere en Overamstel moeten dan wel gewonnen worden.

Openingstreffer van Gary Bouwmeester

Vanaf het begin was Forza het meest in balbezit en kreeg ook de beste mogelijkheden. Eerst was het Gary Bouwmeester( de laatste weken weer in de spits) die de score opende na ongeveer 15 minuten. Nieuw Sloten gaf nu behoorlijk tegenstand en bij een fout van Forza achterin wist men ook de gelijkmaker te scoren. Niet veel later was het Kai Wilms die Forza weer op voorsprong zette en werd er voor de rust niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf een gelijkopgaand duel en het duurde tot halverwege de tweede helft eer Djaylani Hussainali de 3-1 en 4-1 maakte en was de wedstrijd dan ook beslist. Foirza speelde het duel rustig uit en zag Elwin Jansen uit een strafschop de vijfde goal maken. In de slotfase maakte Nieuw Sloten nog een tweede treffer en was dit de eindstand.

Almeerse derby

Komende zaterdag dan de derby tegen Sporting Almere en een week later de ontmoeting met Overamstel. Bij winst op deze tegenstanders kan de kampioensvlag in top.