Het einde is in zicht bij de voetbalamateurs: Belangrijke wedstrijden voor Waterwijk en Forza

Met nog vier speelronden te gaan wordt het spannend voor diverse clubs uit Almere. De wedstrijden voor zaterdag zijn leuke potjes  en kunnen er zomaar onverwachte  uitslagen  uit de bus komen.

Afhankelijk

In de tweede klasse A krijgt ASC Waterwijk te maken met Wartburgia in een uitduel. De ploeg van Ryan Smart heeft nog kans om kampioen te worden maar mag men zelf niet meer verliezen en is men ook afhankelijk van koploper HBOK en Jong Holland. Waterwijk speelde een wedstrijd meer als deze twee clubs, ook ligt ASV Arsenal nog op de loer dus spannend gaat het zeker worden. SC Buitenboys heeft zaterdag een vrijedag.

Een klasse lager(3B) heeft FC Almere een thuiswedstrijd tegen sv Ouderkerk dat in de gevarenzone staat. De heenwedstrijd leverde toen een 1-1 gelijkspel op. Ouderkerk moet winnen om de nacompetitie te ontlopen. FC Almere heeft geen kans meer op een prijs of het moet allemaal meezitten en dan wordt het nog moeilijk om recht te hebben op de nacompetitie.

Forza ruikt kampioenschap

In 5C staat Forza Almere er goed voor en is daar de koploper. Men staat vier punten voor op IJburg en vijf op Zuidoost United dat zaterdag de tegenstander is. Winnen zou de Almeerse ploeg steeds dichter bij het kampioenschap brengen. Sporting Almere dat in de gevarenzone staat zal moeten winnen om niet verder achterop te raken. Op eigen veld ontvangt men zaterdag Sporting Martinus hekkensluiter is in deze afdeling.

De vrouwen van FC Almere hebben in de vierde klasse een thuiswedstrijd tegen VOP.

Waterwijk en Buitenboys zijn komend weekend vrij.

Geschreven door