‘Tientallen containerwoningen nodig voor daklozen’

Er moet in Almere een permanent onderkomen zijn voor dak- en thuislozen. Daarvoor pleit raadslid Hassan Buyatui van Denk. Gezien de groei van het aantal daklozen wil hij een containerdorp laten verrijzen.

In het hele land en ook in Almere neemt het aantal mensen zonder dak boven het hoofd toe. Volgens Buyatui is dakloosheid een groot probleem dat voortdurende aandacht nodig heeft. In een motie wil hij aandringen op een radicale oplossing.

Het tekort aan betaalbare woningen zou de hoofdreden voor het probleem zijn. Vier jaar geleden heeft het college van burgemeester en wethouders gesteld dat een permanent aantal noodwoningen kan bijdragen aan de oplossing van de dakloosheid.

Buyatui: “Uit de beantwoording van onze vragen in oktober 2020 blijkt dat het college voorstander is van ons voorstel voor de bouw van een permanent containerdorp als maatschappelijke opvang van dak-  en thuislozen. De vraag die nu rijst is: wat heeft het college nodig om zo’n permanent containerdorp op een zeer korte termijn te realiseren?”

In coronatijd heeft de gemeente al eens een tijdelijk ‘containerdorp’ gerealiseerd ten behoeve van daklozen. Dat werd opgetrokken aan de Wisselweg (foto) in Stad.

Geschreven door