Onderlinge woningruil mogelijke oplossing

Huurders Aardbei, Driehoek en containerwoningen Odeonstraat in de knel

CDA Almere doet een laatste poging om soelaas te bieden aan huurders van de Aardbei, De Driehoek en de containerwoningen aan de Odeonstraat. De huurders dreigen op straat te worden gezet nu hun tijdelijke huurcontract eindigt en zij kunnen veelal nergens een andere woning in Almere vinden. Daarom draagt CDA Almere het College van BenW op om te onderzoeken of onderlinge woningruil een oplossing voor dit probleem kan zijn.

Het betreft huurders van de Aardbei, een complex van 82 appartementen, De Driehoek, een appartementencomplex van 46 woningen en zo’n 30 huurders in de containerwoningen aan de Odeonstraat.

Wisselen van woning                                                                                       
CDA Almere vindt het onmenselijk en onfatsoenlijk om mensen buiten hun schuld op straat te zetten. Woningbouwvereniging de Alliantie heeft aangegeven dat als bewoners binnen deze complexen wisselen van woning er een nieuw tijdelijk huurcontract kan worden aangeboden door de verschillende wooncorporaties.

Raadslid CDA, Kees Sanderse: ‘Het is een beetje out off the box denken, maar wij vinden het zeker de moeite waard om deze mogelijkheid te onderzoeken. Daarom hebben wij een motie ingediend waarin wij het College van BenW vragen om samen met de betrokken wooncorporaties deze oplossingsrichting te onderzoeken. Bewoners wisselen onderling van woning binnen de complexen, waarna de zij een nieuw tijdelijk huurcontract kunnen ontvangen.’

Wat het CDA betreft moet het College de raad voor 1 mei 2024 informeren of deze oplossingsrichting mogelijk is. Totdat duidelijk is of deze oplossingsrichting uitvoerbaar is, wil CDA Almere dat niemand uit zijn of haar woning wordt gezet. De motie wordt donderdag 7 maart besproken in de gemeenteraad

Geschreven door