Twee nieuwe wethouders benoemd in college van burgemeester en wethouders Almere

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 mei zijn twee nieuwe wethouders benoemd in Almere. Namens GroenLinks en PvdA treden respectievelijk Micha Mos en Paul Tang toe tot het college van burgemeester en wethouders.  

Burgemeester Hein van der Loo: “Ik ben verheugd dat het stadsbestuur met twee nieuwe wethouders weer op sterkte is. Dat is belangrijk om de uitdagingen waar deze stad voor staat aan te pakken.”Eerder dit jaar vertrokken de ChristenUnie en VVD uit de coalitie. De afgelopen weken zijn de partijen D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, CDA, PvdA en GroenLinks, onder begeleiding van formateur Peter den Oudsten, tot een nieuwe meerderheidscoalitie gekomen.

Afgelopen dinsdag presenteerden zij hun coalitieakkoord.  De toetredende coalitiepartijen PvdA en GroenLinks hebben elk een wethouder voorgedragen: Paul Tang namens PvdA en Micha Mos namens GroenLinks. De gemeenteraad van Almere heeft daar nu mee ingestemd. Het college neemt op korte termijn een formeel besluit over de onderlinge portefeuilleverdeling. Daarna zal deze bekend worden gemaakt. 

Foto’s: Feenstra Fotografie

Videoverslag van de presentatie in de niuewe bibliotheek

Geschreven door