Vierde editie van het Stop Plastic Waste Event in Almere: Samenwerken aan drastische reductie van plastic

Ontdek hoe we gezamenlijk een drastische reductie van plastic kunnen bewerkstelligen tijdens de vierde editie van het Stop Plastic Waste Event op 5 juni. Dit gratis toegankelijke evenement heeft als doel bedrijven en particulieren in de regio Almere te inspireren en aan te moedigen na te denken over plasticreductie in hun bedrijfsvoering of op andere manieren. Het event wordt geopend door wethouder Maaike Veeningen.

Uitreiking Stop Plastic Waste Speld

De afgelopen weken kon iedereen stemmen op vijf genomineerde organisaties die zich actief inzetten voor plasticreductie in onze regio. Vorig jaar werd deze prestigieuze prijs gewonnen door het Flevoziekenhuis. Sjoerd Elfrink van dit ziekenhuis nam toen de prijs in ontvangst en zal de prijs dit jaar aan de nieuwe winnaar uitreiken.

Programma

Sjoerd Elfrink zal ons tevens meenemen in de stappen die het Flevoziekenhuis het afgelopen jaar heeft gezet om het gebruik van plastic verder terug te dringen. Daarnaast zal ‘klimaatburgemeester’ Chris Soebroto een verhaal delen over ‘splinterplastic’, de gevaren ervan en hoe je het gebruik ervan kunt vermijden.

In een panelgesprek met experts op het gebied van plasticreductie wordt onderzocht wat de obstakels zijn voor de reductie van plasticgebruik en welke oplossingen er mogelijk zijn. Het belooft een inspirerende middag te worden vol inzichten, debat en korte films. De middag wordt, net als vorig jaar, gepresenteerd door Claire Slingerland.

Het evenement biedt tevens de gelegenheid om contacten te leggen en na te praten tijdens een informele borrel aan het einde van de middag.

Mis deze middag niet en meld je aan via https://stopplasticwaste.org/stop-plastic-waste-event-2024/

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek, Almere Stad
Wanneer: 5 juni van 16:00 tot 18:30 uur

Geschreven door