Zaterdag twee derby’s op Almeerse sportvelden

In de zaterdag tweede klasse A staat de derby tussen SC Buitenboys tegen ASC Waterwijk op het programma. Forza Almere krijgt te maken met Sporting Almere in ook een derby op sportpark Fanny Blankers Koen. 

Waterwijk, dat dan zijn laatste competitieduel speelt, zal moeten winnen om de 2e periode te veroveren. Ook is er nog een kans om kampioen te worden maar dan moet HBOK steken laten vallen en dan wordt de laatste competitieronde nog van belang voor de Almeerders.  Voor Buitenboys is de wedstrijd niet zo belangrijk want de ploeg van Dennis Verwer is veilig en kan ontspannen aan deze wedstrijd beginnen. Wel zal men de punten graag in eigen huis willen houden gezien dat de heenwedstrijd in 0-0 eindigde en wil men graag op eigen veld zegevieren,dus spanning zal er zeker zijn in dit duel.

Trotse koploper

In de vijfde klasse C staat Forza Almere fier aan kop en heeft men een punt meer dan het op de tweede plaats staande IJburg. Ook ligt Zuidoost United nog op de loer, dat derde staat maar vijf punten minder heeft dan Forza. Ook hier staat een derby op het programma als Forza op bezoek moet bij Sporting Almere dat nog niet helemaal veilig is. Hier dus ook genoeg spanning tussen deze Almeerse clubs. In de derde klasse B komt FC Almere dit seizoen niet meer in aanmerking voor een prijs en speelt op eigen veld tegen sv Marken dat nog niet veilig is. Bij het vrouwenvoetbal gaan de vrouwen van SC Buitenboys op bezoek bij SVO HZM ‘22. De overige vrouwenteams zijn vrij.

Geschreven door