Camera’s van gemeente leggen duizenden incidenten vast

Bewakingscamera’s van de gemeente in de centra van Stad, Haven en Buiten hebben vorig jaar bijna 10-duizend incidenten in beeld gebracht. Volgens burgemeester Van der Loo bestaat een grote behoefte aan deze vorm van toezicht bij inwoners en ondernemers.

Van der Loo heeft besloten het cameratoezicht in de drie centra te handhaven. Dat geldt ook voor de camera’s bij het stadion van City FC.

De burgemeester heeft een externe bureau een evaluatie laten uitvoeren om te weten of het cameratoezicht effectief is. Gebleken is dat de camera’s bijdragen aan de veiligheid, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. Het toezicht leidt er in veel gevallen toe dat bij incidenten snel kan worden ingegrepen. Het zou potentiële daders ook afschrikken.

Geschreven door