Flestic wint Stop Plastic Waste Speld | Video

Peter Westveer van Flestic uit Dronten ontving 5 juni de Stop Plastic Waste Speld uit handen van Sjoerd Elferink van Het Flevoziekenhuis, de winnaar van vorig jaar. Deze onderscheiding erkent Flestic’s uitzonderlijke inzet voor plasticreductie in de regio Flevoland.

Elferink vertelde vorig jaar, toen hij de prijs in ontvangst nam, over zijn motivatie om zich in te zetten voor plasticreductie. Behalve voor de huidige generatie vindt hij het ook heel belangrijk voor de toekomstige generaties. Daarom nam hij dit jaar zijn zoontje mee naar het evenement, die de winnaar van dit jaar bekend mocht maken.

Flestic speelt een cruciale rol in de strijd tegen plasticvervuiling door de productie van verpakkingen van biobased plastic. Dit innovatieve plastic, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, biedt een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic en helpt zo de hoeveelheid plasticafval aanzienlijk te verminderen.

Stop Plastic Waste Speld

De Stop Plastic Waste Speld is een jaarlijkse publieksprijs die wordt uitgereikt aan organisaties die zich actief inzetten voor plasticreductie in Flevoland. De uitreiking vond plaats tijdens het vierde Stop Plastic Waste Event in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Het event werd geopend door wethouder Maaike Veeningen van Almere en omvatte een debat over plasticgebruik, inspirerende presentaties en vertoningen van korte films over oplossingen om plasticgebruik te reduceren.

Bedreiging voor volksgezondheid
Het is essentieel dat we ons inzetten voor plasticreductie. Plasticvervuiling vormt een ernstige bedreiging voor ons milieu en onze gezondheid. Door plasticafval te verminderen, verminderen we de impact op ecosystemen, vermijden we schadelijke chemicaliën en beschermen we de biodiversiteit. Bovendien draagt plasticreductie bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Het Stop Plastic Waste-initiatief, georganiseerd door de Rotaryclubs in Almere in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek en Horizon Flevoland, heeft als doel bedrijven te inspireren en aan te moedigen om plasticreductie in hun bedrijfsvoering te integreren. Meer informatie is te vinden op www.stopplasticwaste.org.

Op de foto van links naar rechts: Sjoerd Elferink en zijn zoontje, Elly Zeef (organisator van het event), Peter Westveer van Flestic en Claire Slingerland (moderator van het event).

Foto: Arjan Spannenburg

Geschreven door