Kleinkunstenaar Caroline in’t Veld realiseert crowdfunding voor nieuw album

Op crowdfundingplatform Voor de Kunst heeft de Almeerse kleinkunstenaar Caroline in’t Veld in een campagne van 42 dagen een productiebudget van ruim 21000 euro opgehaald. Het bedrag is bestemd voor de realisatie van haar zevende album met de titel “Stille Vedette”. Het album zal bestaan uit tien nieuwe liedjes die ze samen met haar gitarist Johan Fransen en producer Sander Geboers heeft geschreven en gearrangeerd.

“Stille Vedette” wordt opgenomen in de Buntstudio op Fort Blauwkapel in Utrecht, waar onder anderen ook Douwe Bob, Harrie Jekkers, Joost van Es en Astrid van Helden werk lieten vastleggen. Producer Sander Geboers (Digital Army) heeft zowel de authentieke sound als de zeggingskracht van de teksten in het nieuwe werk van In’t Veld omarmd. Op het nieuwe album is zijn invloed hoorbaar tot in de kleinste details. In’t Veld: “Mijn teksten worden op dit nieuwe album makkelijker verstaanbaar. Kwetsbaarder en openhartiger ook, maar daardoor wel meer herkenbaar voor iedereen. Muzikaal wordt het ongetwijfeld een feestje met Johan en Sander samen. Die twee lijken in artistieke zin wel broers van elkaar. Ik heb ontzettend veel zin in de opnames.“

Het bedrag op Voor de Kunst werd niet alleen door het publiek, maar ook door de matching partners van het platform in Flevoland bijeengebracht. Zowel Provincie Flevoland, Cultuurfonds Almere als Het Cultuurfonds (Leve het geven) droegen bij aan deze campagne. Stille Vedette komt in oktober 2024 uit.

Foto Claudia Kamergorodski

Geschreven door