Ophef en vertraging trafohuisje roepen vragen op

De komst van een nieuw transformatorhuisje in Verzetswijk heeft voor nogal wat ophef gezorgd. Afspraken over het informeren van omwonenden lijken niet te zijn nagekomen.

Netbeheerder Liander heeft nagelaten informatie rond te sturen over de komst van het huisje bij de Vredelaan en Huis van de Wereld-straat. Met de gemeente bestaat de afspraak dat Liander daarvoor verantwoordelijk is.

Raadslid Elian van Nunen van Leefbaar Almere heeft vragen gesteld over de fouten bij het plaatsen van het huisje.

Omdat de afdeling Vergunningen van de gemeente de locatie die Liander koos, heeft afgekeurd, is de plaatsing vertraagd – terwijl met het plan juist haast was. Daarna is ook door de commotie bij omwonenden het werk uitgesteld.

Leefbaar Almere stelt voor omwonenden voortaan keus te geven uit drie opstel-plaatsen en bovendien meer rekening te houden met het zicht vanaf voet- en fietspaden. Volgens Van Nunen is de plek nu vooral beoordeeld op zicht vanuit auto’s. (foto Leefbaar Almere)

Geschreven door