Zondag 16 juni eerste editie van nieuwe Festival het Groene Geheim in Almere

Genieten van klassieke muziek van topmusici, midden in de natuur.

Zondagmiddag 16 juni vindt op stadslandgoed de Kemphaan in Almere de eerste editie plaats van Festival het Groene Geheim. Met een rijk programma klassieke muziek, activiteiten en een lunch bij aanvang belooft het een heerlijke middag te worden. Lopend over het landgoed onthult het muzikale geheim zich. Een verrassend uitje voor muziek- én natuurliefhebbers.

De muziek van dit nieuwe festival in Almere varieert van klassiek tot experimenteel en folk. Je hoort en beleeft de muziek op een laagdrempelige manier op verrassend instrumentarium, verscholen tussen het groen. Er valt veel te ontdekken voor een breed publiek, voor het hele gezin. “We zijn ontzettend trots op deze eerste editie. Een dergelijk festival bestond nog niet in Flevoland, dus het werd de hoogste tijd. Onze ambities zijn groot. We hopen van hieruit uit te groeien naar een terugkerend meerdaags evenement, met een eigen DNA en landelijke allure”, aldus Jorge Isaac (artistiek leider van Black Pencil en naast Goede Rede Concerten een van de initiatiefnemers van het festival). Op het programma op 16 juni staan Dutch String Collective, BOI AKIH, Black Pencil, Beate Loonstra, Ensemble Triptyque, Muziekgezelschap Oorkaan (extra leuk voor kinderen) en een ‘silent disco’ van Apollo Ensemble. Stad & Natuur Almere verzorgt creatieve workshops en een excursie van de Buiten(w)eter.

Met een dagkaart krijg je toegang tot alle concerten en activiteiten. Je bepaalt zelf de ideale route over het festivalterrein. De Almeerse wethouder Kees Ahles opent het festival om 12:00 uur. Dan klinkt ook het stadslied van Almere, gezongen door OperaFlevoland.

Dagkaarten à € 17,50 / kinderen à € 2,50 zijn verkrijgbaar via: www.hetgroenegeheim.nl.

Geschreven door