Cultureel festival Almere speelt brengt mensen en culturele instellingen samen

Afgelopen zaterdag 29 juni vond de eerste editie van het gratis festival Almere Speelt plaats op het Almeerderstrand.

Culturele organisaties organiseerden het festival onder de koepel DOCA (Directieoverleg Culturele instellingen in Almere) samen, op verzoek van de gemeente die het gebied onder de aandacht wil brengen. Het festival trok flink wat publiek.

“Het lijkt een beetje op de Parade”, meende de drummer van het FlevoEnsemble, één van de muziekgezelschappen die optrad in een muziektent op het strand. “Er zijn veel kleine acts en optredens, en alles loopt door elkaar.”

Van klassieke muziek via jazz tot rock, van kindertheater tot dans, van performances tot spoken word, het festival bood de hele dag een grote variëteit aan korte acts en optredens voor jong en oud. Ook waren er verschillende foofdtrucks op het festivalterrein aanwezig. Het was een mengelmoes van kunststromingen, publiek en aanbod wat het festival zo draagkrachtig maakte.

De Almeerse culturele partijen en podia werkten voor het eerst op deze grote schaal samen en dat is goed bevallen. Naast het versterkende karakter geeft het publiek een goed beeld van het culturele aanbod wat Almere rijk is.

De gemeente Almere heeft al aangekondigd dat de culturele partijen volgend jaar een tweede editie van Almere Speelt mogen organiseren.

Foto’s aangeleverd

Geschreven door