Eerste 80 zorgwoningen opgeleverd aan Humanitas DMH en Flevozorg

Op 4 juli is de overdracht van de eerste 80 zorgwoningen in de nieuwe wijk Olympiakwartier. De woningen zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag. De toekomstige huurders zijn cliënten van Humanitas DMH en Flevo Zorg.

De Alliantie is blij met deze bijzondere toevoeging aan het woningaanbod in Almere. Gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie: “Er is in Almere een grote behoefte aan woningen voor maatschappelijke doelgroepen, met zorg op maat. Een passende woning voor iedereen, dat is waar wij voor gaan.” In totaal komen er 139 zorgwoningen in het complex.

Olympiakwartier ligt ten oosten van het station Almere Poort. Het totale project draagt de naam Hart van Poort en bestaat in totaal uit 139 zorgwoningen, en verdeeld over gebouw A en B. Op de begane grond van gebouw A is ook ruimte voor 350 m2 maatschappelijk onroerend goed met een wijkfunctie en/of dagbesteding. Hart van Poort is in opdracht van de Alliantie ontwikkeld door Zenzo Maatschappelijke Vastgoed en gebouwd door Lithos Bouw.

Geschreven door