Gemeente gedaagd voor collectieve verkoop zonnepanelen

Een leverancier van zonnepanelen in Bergen op Zoom spant een kort geding aan tegen de gemeente Almere. Het bedrijf maakt bezwaar tegen de constructie waarbij via Regionaal Energieloket BV collectief panelen worden verkocht.

Dat bedrijf werkt samen met de gemeente, maar is een gewoon commercieel bedrijf dat profiteert van subsidie, brieven met het keurmerk en het logo van Almere. Dat zegt Albert Schoute, directeur van AAA New Energy in De Telegraaf.

Hij wijst erop dat dergelijke samenwerkingen met meer gemeenten bestaan. Die constructie verstoort volgens hem de vrije markt. Die concurrentie vindt Schoute oneerlijk, zegt hij in de krant. “Wij moeten zonder financiële steun met die collectieve inkoopacties concurreren en lijden door de belangenverstrengeling schade.”

Omdat de rechter zich erover buigt wil de gemeente Almere de krant geen reactie geven.

Geschreven door