Incognito, de eerste live band van Almere bestaat 40 jaar en geeft zaterdagavond 24 augustus een uniek benefietconcert.

Ontstaan als gelegenheidsband met de naam ‘X’ tijdens het door hun zelf bedachte Freakenfestival op de Meergronden, was deze band trendsetter in de jaren 80.

Talentenjacht
Een aantal leerlingen van de Meergronden maakten graag samen muziek en wilden graag optreden, maar hoe doe je dat dan? Nou, je bedenkt een talentenjacht met de naam ‘het Freakenfestival’ en met steun van de school en lokale media speel je voor een volle zaal! Met speciale dank aan de inmiddels overleden René Jansen die docent maatschappijleer was en Simon Wienke, de muziekleraar van de Meergronden. Ook de destijds leidende rector Douwe de Vries was een drijvende kracht.Het festival groeide uit tot een jaarlijks fenomeen en Incognito was een feit.

De naam werd gekozen omdat de band in die tijd voornamelijk covers speelde. Maar ook diverse zelfgeschreven nummers zijn opgenomen en gespeeld.De band was een graag geziene gangmaker op de vele evenementen in Almere zoals Bevrijdingspop, de Thriathlon en was de smaakmaker op het 10-jarig jubileum van Almere in de Sporthal. De band staat ook met een paar nummers op de gelegenheidselpee en cd.Het jaren 80 genre, soul, funk, rock, disco en reggae waren voor het publiek van de Roef, S-Club, de Stadkelder, Space, Corrosia, de Kuitenkijker, diverse cafés en vele andere locaties een reden om heerlijk te dansen en te feesten.

Benefietconcert
De oorspronkelijke band, want er zijn in de jaren wat wisselingen geweest in de formatie, is de studio van drummer Jeroen Molenaar ingedoken. Jeroen was overigens o.a. de drummer van de Nederlandse formatie Fruitcake en heeft met vele binnenlandse en buitenlandse artiesten opgetreden. De band zal ons met het live benefiet optreden de sfeer van de jaren 80 laten herbeleven. Vrijwillige donaties worden tijdens het optreden in een pot verzameld en de pot zal geschonken worden aan Stichting Muziektalent Almere.

De muzikanten
Ondanks dat een paar muzikanten niet (meer) in Almere wonen, is de kern puur Almeers. Wie zijn de muzikanten? Rico Letlora zang, Marcel Scheffer zang, Sander Verleg bas, John de Vroede toetsen, Benjamin Pelupessy zang, John Pattiata zang/gitaar, Nino Pattikawa gitaar/basgitaar, Sander Kaptijn percussie, Jeroen Molenaar drums, Bert Kampen saxofoon en Guus Neyndorff, gitaar.

Sietse Vaas doet met zijn team het geluid en er zal een live videoregistratie door Darren de Vroede gemaakt worden.
De locatie en datum                                                                                                                                                        

De band heeft niet gekozen voor een typische live concertlocatie, maar voor het laagdrempelig en vooral gezellige eetcafé ’t Haventje, te vinden aan de Sluiskade 11 in Almere-Haven.

Het miniconcert zal plaatsvinden op 24 augustus 2024 en vanaf 19.00 is iedereen van harte welkom. Het is ons zelfs ter ore gekomen dat de burgemeester is gevraagd, dus zegt het voort!

Geschreven door