Inrichting opvanglocatie voor Oekraïners begonnen

Aan de Wisselweg in Stad zijn de voorbereidingen begonnen voor de plaatsing van woningen voor Oekraïense vluchtelingen. Deze maand worden de woonunits geplaatst.

De gemeente streeft ernaar de locatie eind dit jaar in gebruik te nemen. Op het terrein worden ook plekken ingericht om fietsen en auto’s te parkeren. Aan de Wisselweg krijgen zestig tot tachtig vluchtelingen uit het oorlogsgebied onderdak.

Eind vorig jaar zijn omwonenden ingelicht over de plannen. Almere vangt in totaal ruim 1700 Oekraïners op.

In een brief aan omwonenden schrijft de gemeente dat “vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep opvang uitdagingen met zich mee kan brengen”. In samenwerking met wijkagenten en hulpverleners wordt er volgens de brief alles aan gedaan eventuele overlast te voorkomen.

Geschreven door