Volksuniversiteit kan door op nieuwe locaties

Er zijn oplossingen gevonden voor de huisvestingsproblemen van de Volksuniversiteit. De lessen en activiteiten worden voortgezet in de Nieuwe Bibliotheek en in het MBO College in Buiten.

De instelling kon niet verder in het gebouw van middelbare school Helen Parkhurst vanwege extreem hoge kosten voor de verwarming. Daarop besloot het bestuur na dit cursusjaar te stoppen.

Vanaf september worden taallessen in Buiten gegeven. Lezingen en creatieve activiteiten verhuizen naar de bieb in Stad.

De Volksuniversiteit werd na de aangekondigde stopzetting verrast door reacties, steun en suggesties. “Het is zo fijn om te merken hoe erg de Volksuniversiteit Almere gewaardeerd wordt in de stad”, zegt Odette Breijinck, voorzitter van de Volksuniversiteit. “Na onze aankondiging dat we moesten stoppen met onze activiteiten, kwamen er uit allerlei hoeken steunbetuigingen en werd er actief mee gezocht naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt”. 

Het nieuwe programma van de Volksuniversiteit Almere zal een divers aanbod bevatten, van talen en creatieve cursussen tot techniek en persoonlijke ontwikkeling. Met deze variëteit wordt ernaar gestreefd voor ieder wat wils te bieden, en inwoners van alle leeftijden en achtergronden te inspireren en te ondersteunen.

Geschreven door