FC Almere verliest ook tweede oefenduel

Op sportpark de Marken heeft FC Almere tegen het bezoekende ‘s Graveland zich niet kunnen herstellen van de nederlaag van jl zaterdag. Het werd wel een sportief duel, waarin de gasten in de eerste fase van de wedstrijd meer balbezit hadden maar dit niet in doelpunten konden uitdrukken.

Beter in de wedstrijd

In minuut 10 was er wel een grote kans voor de bezoekers maar doelman Arno Copier wist een goal te voorkomen. FC Almere kwam hierna wel beter in de wedstrijd en uit een scrimmage wist Teun Post te profiteren van een misverstand in de de Graveland defensie: 1-0. Vanaf dat moment kreeg FC Almere meer vertrouwen, vooral als men de bal liet rondgaan zag het er goed uit. De bezoekers werden in de opbouw sneller onder druk gezet, wat meer balbezit opleverde voor de Almeerders. Vlak voor rust werd het dan ook nog 2-0 door Rogier Arduin.

Ander team

De tweede helft startte FC Almere met diverse andere spelers. Het beter verzorgde spel van de eerste helft kwam er in de tweede helft niet uit en kregen de gasten meer balbezit. De bezoekers gingen hoger druk zetten en in de omschakeling speelden ze erg compact en na een misverstand bij Almere kon men de aansluitingstreffer scoren: 1-2. Niet veel later maakte men ook de 2-2 en zag het er weer heel anders uit. Almere probeerde wel om het tij te keren maar slaagde hier niet in en was het de tegenstander die ook nog de 2-3 scoorde. Verder bleven goals uit en verloor Almere zijn tweede oefenduel op eigen sportpark.

Komende zaterdag volgt het volgende oefenduel en dan is Ajax amateurs de tegenstander in weer een thuiswedstrijd. De aanvang is dan 14:00 uur.