Fietspad Spoorbaanpad dicht van 23 september tot 15 november 2024

De gemeente Almere werkt de komende weken aan de laatste werkzaamheden voor de nieuwe fietsbruggen op het Spoorbaanpad. De bruggen over de Hoge en Lage Vaart worden in deze periode geasfalteerd en er vinden afrondende werkzaamheden plaats. Het is nodig om het Spoorbaanpad vanaf station Parkwijk tot aan de Alpacabrug in de Faunabuurt af te sluiten. Fietsverkeer wordt omgeleid via het Geuzenpad.

Vanaf 15 november kunnen fietsers gebruikmaken van de twee nieuwe fietsbruggen. De bouw van de fietsbruggen begon vorig jaar november en heeft dan precies een jaar geduurd. De nieuwe bruggen zijn een stuk breder dan de huidige bruggen en voldoen daarmee aan de eisen van een doorfietsroute. Doorfietsroutes zijn ruime fietsroutes waarop comfortabel en zonder oponthoud gefietst kan worden.

In Nederland ligt zo’n 300 kilometer aan doorfietsroutes. Deze routes zorgen voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties en kunnen mensen stimuleren om vaker voor de fiets te kiezen. Zodra de nieuwe bruggen in gebruik zijn worden de oude bruggen afgesloten en uiteindelijk verwijderd. Een deel van het tussenliggende fietspad moet nog verbreed en geasfalteerd worden. Daar wordt nog aan gewerkt tot in 2025. Kijk voor meer informatie over de bouw van de bruggen op almere.nl/fietsbruggen of volg de werkzaamheden in de BouwApp..

Geschreven door