Nieuwe fietsbruggen over Hoge en Lage Vaart

Ballast Nedam Connect is de opdracht gegund om de nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart te bouwen. Het transport voor de werkzaamheden zal voor 80% over water gaan, wat de overlast en hinder voor het verkeer beperkt.

De nieuwe bruggen worden breder en het tussenliggende fietspad wordt opgeknapt. “Ik ben blij dat er zicht is op de realisatie van de nieuwe fietsbruggen voor het einde van het jaar”, aldus wethouder Julius Lindenbergh. “Deze bruggen vormen immers een belangrijk onderdeel van de drukste fietsroute van Almere via het Spoorbaanpad.”

De huidige fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart zijn op dit moment nog dicht. We knappen de bruggen tijdelijk op, zodat die weer te gebruiken zijn totdat de nieuwe bruggen open gaan. De houten delen die nu gebruikt worden om de huidige bruggen weer veilig open te stellen, worden later weer hergebruikt op andere plekken in de stad. Naar verwachting zijn de nieuwe bruggen eind 2023 klaar.

Geschreven door