Werkzaamheden fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart

De gemeente werkt aan de bouw van nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart. De huidige bruggen zijn niet breed genoeg en voldoen niet meer aan de eisen. Halverwege september beginnen zij met het inrichten van de werkterreinen rond de brug over de Lage Vaart. Er komen een aantal bouwketen en er worden bijvoorbeeld parkeerplaatsen voor het bouwpersoneel aangelegd. De werkterreinen komen in de groenstrook langs het Johnsonpad, in de groenstrook naast de Tussenring en in de groenstrook naast de Jozef Israëlslaan.

De werkterreinen rond de brug over de Hoge Vaart richten ze naar verwachting in december in. Dit doen ze in de groenstrook langs de Elzenstraat en in de groenstrook langs de Thérèse Schwartzestraat. Het speelterrein blijft beschikbaar. Rondom de werkterreinen komen bouwhekken en beveiligingscamera’s.

Om de bruggen te kunnen bouwen moet men ook heien. Het heien bij de Lage Vaart voeren ze uit van medio oktober 2023 tot eind januari 2024. Bij de Hoge Vaart heien ze vanaf begin januari 2024 tot eind april 2024. De werkzaamheden met de heimachine zijn op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De aannemer heien niet continu, omdat de heimachine ook verplaatst moet worden. Ook zijn ze afhankelijk van het weer.

Op dinsdag 19 september is er een informatieavond. Tijdens deze avond ben je tussen 19.00 uur en 21.00 uur welkom om binnen te lopen in de Openbare basisschool Het Palet, Johan Jongkindstraat 26, Tussen de Vaarten, Almere. Tijdens deze avond vertelt men wat ze gaan doen, kan je vragen stellen en kan je zien hoe de bruggen worden.

De nieuwe bruggen bouwen ze naast de bestaande bruggen. Pas als de nieuwe bruggen klaar zijn breken ze de bestaande bruggen af. Op deze manier heeft het doorgaand verkeer de minste hinder van de werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden maakt de aannemer gebruik van de BouwApp. Via deze app brengen zij je op de hoogte van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Je volgt hier bijvoorbeeld de voortgang rondom het heien. Daarnaast kan je makkelijk contact opnemen als je vragen of opmerkingen hebt.

De BouwApp is gratis en te downloaden in de Apple Store en Google Play. Heb je de app gedownload? Zoek in de app naar ‘Fietsbruggen Spoorbaanpad’, open het project en klik op ‘volgen’.

Geschreven door